Upozornenie! Ak nemate radi cokoladu, tak urychlene zavrite kartu prehliadaca s tymto receptom!
A vsetci ostatni si vychutnajte tento "Meisterstuck" nemeckej kuchyne :-)
Ale pekne po poriadku zacneme vypoctom ingrediencii.
Na cesto budete potrebovat:
- 250g marcipanu
- 150g nahrubo nasekanej cokolady
- 250g cukru (pouzil som trstinovy - je tmavsi a viac mi pasuje do kolacov)
- 250g masla/margarinu (najprv ho roztovime a pridavame az ked je vychladeny)
- 270g muky (dal som hladku, povodne som chcel dat celozrnnu ale tu som doma nenasiel takze nabuduce)
- 2 dl mlieka
- 70g oprazenych lieskovcov, nasekanych nahrubo
- 70g orechov (vaha je len orientacna, ked chcete mat vacsiu orechovu chut pridate viac)
- 6 vajec
- prasok na pecenie
- vanilkovy cukor
- 60g kakaa
Na polevu (Ganache) budete potrebovat:
- slahackova smotana (150g)
- 150g cokolady (52%, ked ma tolko percent tak uz potom netreba pridavat kakao)
- lupienky mandli na posyp
Niektore z ingrediencii mozete vidiet na obrazku:
|
Vajicka, cukor a mrcipan dama do jednej nadoby. Mixuje asi 10 minut kym zmes nie je pekne vlacna. |
|
Pridame mlieko a kratko vymixujeme (nechcel som aby to bolo uplne riedke tak som nedal cele 2 dl ale asi len 1,5 dc tak odhadom) |
|
V druhej vacsej nadobe zmiesame muku, kakao, vanilkovy cukor a prasok do peciva. |
|
Do tej mucnej zmesy pridame zmes z vajicok a marcipanu, premiesame lyzickou. |
|
Oprazime si lieskovce, nasekame cokoladu, nasekame vlasske orechy. S lieskovcami som mal asi najviac roboty, po oprazeni som ich musel este ocistit a nasekat. |
|
Vsetky 3 ingrediencie zmiesame v jednej nadobe a primiesame potom do cesta. Nakoniec pridame roztopene maslo, ktore vsak musi byt vychladene ( aby nam neroztopilo cokoladu) |
|
Cele cesto vylejeme do vymastenej a mukou vysypanej nadoby. Davame piect do rury predhriatej na 175 stupnov . Pecieme asi 40 - 45 minut. |
|
Kolacik mame vonku, trosku nam popraskal ale to nevadi. Nechame ho vyhcladnut a medzitym si pripravime ganache. |
|
Recept je jednoduchy. Treba najprv priviest do varu slahackovu smotanu. Ked uz vrie treba tam pridat cokoladu. |
|
A miesat a miesat. Ak je cokolada s mensim obsahom kakaa tak tam este pridajte lyzicku dva kakaa na varenie. A aby ste mali ganache pekne leskle tak sa odporuca pridat do neho lyzicku medu. |
|
Cele ganache vylejeme na vrch kolaca a rovnomerne rozotrieme. Vrch posypeme mandlovymi lupienkami. |
|
Dobru chut! |
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára