Tak pokracujeme v jesennych recpetoch a kedze jablk bolo tohto roku v nasej zahrade pozehnane tak pridavam recept na jednoduchu jablkovu strudlu, ktoru mozte modifikovat a upravit podla seba.
Budeme potrebovat:
- 1 listkove cesto 400g - pouzil som mrazene, mozno ked sa niekedy budem velmi nudit tak si ho vyrobim sam
- 800g jablk (to je len tak odhadom, moze byt viac, moze byt menej)
- 1 tvaroh ( 250g)
- 1 salka maku (treba ho pomliet, pomlety je to tak jeden tanier) + 2 lyzice praskoveho cukru
- 1 salka cukru (pouzil som trstinovy)
- 1-2 balenia vanilinoveho cukru
- 1-2 lyzice skoricoveho cukru
- par stipiek mletej alebo nastruhanej skorice
- 100 g hrozienok , pre chut mozete ich nalozit do rumu
Takze cesto si nechame rozmrazit a rozdelime na 2 casti.
 |
jablka si olupeme, vyjadrujeme(vyjadrime? neviem jak sa to slovo povie, proste jadierka tam nesmu byt :-) ) |
 |
Nastruhane jablka vyzmykame. Pridame trstinovy cukor. |
 |
Pridame vanilinovy cukor, skoricovy cukor, skoricu,, hrozienka a zmes rozdelime na 2 casti. |
 |
Do jednej casti pridame tvaroh. |
 |
Rozvalkany plat listkoveho cesta posypeme struhankou, aby nam stava zo strudle nevytekala. |
 |
Pridame jablkovo-tvarohovu zmes a zrolujeme. |
 |
Na druhy plat pridame zmes maku a praskoveho cukru. |
 |
K druhej jablkovej zmesy pridame za hrst nasekanych orechov, a zmes dame na makovu plnku. Celu strudlu zrolujeme. |
 |
Strudle dame na plech s papierom na pecenie, potrieme vajickom a popichame vidlickou. Ruru predhrejeme na 180 stupnov |
 |
Pecieme do zlatista, 25- 30 minut. Strudlu mozete potom posypat praskovym cukrom. |
Dalsou osvedcenou variaciou je pridat na jablkovu vrstvu piskoty s nutelou a tak zrolovat.
Tento kolac odpurujcam ludom ktory potrebuju rychlo nieco napiect, cele to trva hodinku s vychladnutim este 20 minut naviac.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára