utorok 5. júla 2011

Smotanovo-tvarohovo-bananova nepecena torta

No hanbim sa za to ze to tu flakam, ale treba ma chapat, ved je predsa leto :-) . Takze dnes si urobime jeden letny recept, vhodny pre vacsinu ovocia co ziskate na zahrade alebo v akcii v tescu :-D
U nas sme mali nazvys vela bananov takze dnes to bude bananova torta.
Potrebovat budeme:

  • 3 kysle smotany (200 ml)
  • 1 slahackova smotana
  • 1 stuzovac na slahacku
  • 1 jemny tvaroh (250 g)
  • 1 velke balenie piskot (240g)
  • cca 5 bananov / kilo, dva jahod/ pol kila malin atd
  • 2 balicky vanilkoveho cukru
  • granko na posypanie

Tento zakusok je lahky a velmi rychlo na pripraveny, ergo vhodny pre vsetkych co maju nedostatok casu.. Jedine co trva trochu dlhsie je to ze musi odstat v chladnicke cez noc.

Takze toto su ingrediencie ktore som spotreboval.

A toto som spotreboval pri predchadzajucej torte (s nasimi jahodami ) .
Tortovu formu si obalte do potravinovej folie. Je to preto aby sa  torta nenalepila na formu. ta folia sa dava dole lahsie.
Na spodok dajte vrstvu piskot (mozete aj rozdrvit maslove susienky a zaliat ich roztopenym maslom a rozotriet po dne).
Do slahackovej smotany pridame stuzovac a vymiesame metlickovym mixerom.

Do slahacky pridame kysle smotany, tvaroh, vanilkovy cukor, ja som pridal aj lyzicku medu  aby to bolo sladsie - nemusite pokial chcete vyniknut chut smotany. Cele to riadne vymixujeme.
Na piskoty dame banany ...
... a zalejeme smotanovou zmesou, mozme dat navrch granko.
Pokracujeme v dalsej vrstve.
Do dalsje vrstvy som pridal aj  par lyziciek rotopenej cokolady.
Celu formu potom dame na noc do chladnicky (cca 8 hodin).
Rano uz je to stuhnute a pripravene na podavanie :-).
 Dobru chut!
PS: ta s domacimi jahodami chutila o poznanie lespie, skoda ze dosli baterky vo fotaku :-D.