nedeľa 5. júna 2011

Makovo-orechovy upgrade tvarohoveho kolaca

Na tomto blogu som uz ponukol recept na nemecky Kasekuchen, co je v podstate tavrohovy kolac. Tento kolac sa robi v Nemecku, pricom existuju rozne obmeny a vylepsenia a jedno som si dnes pripravil.
Postup pri tvorbe zakladneho cesta najdete v predchadzajucom recepte: http://maskrtnik.blogspot.com/2011/04/kasekuchen.html
Plnky budeme mat 3 /makovu, orechovu a tvarohovu/.
Na makovu budeme potrebovat:

  • 250g mleteho maku
  • 50-60 g cukru ( ja som pouzil hnedy cukor, ale ono to je asi jedno)
  • nieco vyse 1 dl mlieka
  • 50 g masla
Mlieko, cukor a maslo kratko povarime v kastroliku (tak aby sa maslo rozpustilo).
Dame dole z ohna a primiesame mak.

Orechova plnka je podobna ako makova, miesto maku vsak pouzijete 200 g mletych orechov. Takze zase treba 50g masla, 60g cukru a mlieko, vsetko zmiesat a nakoniec primiesat orechy.
Obe nechame tak 15 minut odpocinut.

Tvarohovu plnku poznate tiez z predchadzajuceho receptu, len davky su cca 2/3. 

V skratke 2 bielka vyslahame s 50 g cukru na sneh.

Zltka, 500g tvarohu, 100g cukru, niekolko lyziciek maizeny, vanilkovy cukor a kvapku citronovej stavy vymiesame, neskor pridame sneh.
Rozhodol som sa ze pod orechovu vrstvu dam pre chut este kusok nutely (taky maly experiment).
Ked som robil tvarohovu plnku tak 15 minut preslo, takze mozme uz obe vrstvy vyliat na cesto.
Cele to zalejeme tvarohovou masou.
Pecieme cca 70 minut na 175 stupnoch.
Treba nechat vychladnut a odlozit do chladnicky teda ak vydrzite.
Dobru chut :-)