Käsekuchen pozostava z dvoch casti: cesta a tvarohovej plnky.
Na cesto budeme potrebovat:
- 200g muky (ja som dal hladku)
- jeden prasok na pecenie
- 75g margarinu
- 75g cukru
- balicek vanilinoveho cukru
- 1 vajce
Vsetko dame dokopy do jednej misky a vymiesame. |
Cesto je zozaciatku drobive ale postupne sa stane vlacnejsim a kompaktnejsim. Cesto si rozdelte asi v pomere 1:2 |
Vacsiu cast pouzijeme na dno formy tu mensiu na okraje. Tentoraz pouzivam formu na tortu ale predtym som zvykol pouzivat keramicku misku na zapekanie. No zaklad je hotovy mozme ist na plnku. |
Tvarohova plnka:
- 750g tvarohu (najlepsi je asi termizovany).. ked nemate celych 750g nevadi, doplnte to trebars smotanou
- 150g cukru
- 4 zltka
- 4 bielka
- vanilinovy cukor
- par kvapiek citronovej stavy alebo citronovej prichute
- pohar mlieka ( nie je nevyhnutne)
- sacok maizeny (v podstate kukuricny skrob)
Z bielok a 1/3 cukru (50g) vyslahame hustu penu. |
Vraj by pena nemala vypadnut ani ked nadobu obratite.. takze asi som to robil dobre :-) |
Vsetky ostatne prilohy (tvaroh,smotana, 4 zltky, citronova prichut, maizena, vanilkovy cukor, cukor - 100g) zmiesame a vymixujeme. |
Pridame vyslahanu penu a pripadne este doriedime mliekom. |
Zmes vylejeme do pripravenej nadoby |
Upeceny kolac treba nechat vychladnut. Potom ho este odporucam polozit do chladnicky (predsa len chut tvarohu vynikne najme ked je tvaroh vychladeny). |